visie

visie

Uitgangspunten
Scholen verschillen steeds meer, in manier van werken, sfeer en omgaan met kinderen. We vertellen je graag waar openbare basisschool De Kleine Beer voor staat om je te helpen bij de schoolkeuze voor je kind.

Brein- en sociaalvriendelijk
Wij geloven dat kinderen kundig moeten worden, vindingrijk, competent en sterk.
Wij leren kinderen rekenen en taal, we leren ze ook vaardigheden. Vaardigheden die ze in hun toekomstige leven nodig hebben. Dat doen we op een breinvriendelijke manier.

Breinvriendelijk wil zeggen dat we kinderen leren leren. We leren ze om te gaan met informatie. En we laten kinderen ontdekken hoe je sociaal, ondernemend en nieuwsgierig kan zijn. We leren kinderen samen te werken.

De dag van morgen
Op basisschool De Kleine Beer dagen we kinderen uit benieuwd te zijn naar morgen. Want dat zorgt ervoor dat je als kind optimaal voorbereid bent op een ‘future unknown’.
Wij zijn de Kleine Beer, wij zijn benieuwd naar morgen!

Benieuwd naar morgen
Benieuwd in letterlijke zin door betrokken, ondernemend en nieuwsgierig leren te zijn. Benieuwd in figuurlijke zin door altijd creatief op zoek te gaan naar vernieuwde oplossingen. Voor de mens van morgen, we leren kinderen vaardigheden voor beroepen die nog niet bestaan, die we nog niet kennen.

Aanmelden